Woensdag 31 juli was het zover: de vierde wedstrijd om het SKS kampioenschap werd gehouden op het ruime water; de Snitser Mar bij Terherne. Het weer was totaal anders dan de voorgaande dagen. Een buienlijn die met veel regen en mogelijk ook onweer van zuidoost tot noordwest over onze provincie trok, zorgde voor uitstel van de wedstrijd tot 15.30 uur. Maar toen het eenmaal zover was, waren schipper en bemanning van Heerenveen niet meer te houden. Van start tot finish regeerden zij de wedstrijd. De Sneker Pan zeilde een degelijke wedstrijd, met uiteindelijk een 7e plek in het dagklassement.

De genodigden van het Dicky van der Werffonds troffen een typische Hollandse zomerdag. Het vertrek op de rondvaartboot vond plaats onder een mooi zonnetje, in de middag was het echter veel regen en geduldig wachten tot de uitgestelde start. Aan boord was het echter prima toeven, onder het genot van vele hapjes & vooral drankjes. Ruim zeventig genodigden, waaronder burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân, hebben zich ondanks het wisselvallige weer prima vermaakt.

Op vrijdag 9 augustus vindt de finale van de SKS wedstrijdreeks plaats op de Snitser Mar. Sponsors kunnen deze wedstrijd volgen vanaf het V.I.P. dek (starttoren) op het Starteiland.

Vertrek per sloep is vrijdag om 12:00 uur vanaf het haventje van Mikpunt (Oude Oppenhuizerweg 69, Sneek), gevestigd naast de ligplaats van De Sneker Pan.