Wat doet het Fonds?

Over het fonds

Het Dicky van der Werffonds is opgericht op 8 mei 1993 en ingesteld door het Sneker bedrijfsleven. Het fonds heeft als voornaamste doel De Sneker Pan financieel te ondersteunen.

Het Dicky van der Werffonds is in die zin bijzonder, dat de leden door een ballotagecommissie moeten voordat deze worden toegelaten. Het fonds wil alleen maar sponsors die betrokken zijn bij het skûtsjesilen en speciaal bij De Sneker Pan. Het jaarlijkse sponsorbedrag is voor iedereen gelijk.

Dat het bestuur van het Dicky van der Werffonds niet zit te wachten op een megasponsor is opmerkelijk, maar hier zit een duidelijke visie achter. Het is niet zo moeilijk om op korte termijn heel veel geld binnen te halen. Dit is echter niet het doel van het fonds. De mensen die een bijdrage geven moeten het met elkaar “een bitsje gesellech” hebben. Met elkaar staan de leden klaar voor De Sneker Pan en als er eens wat extra;s moet komen voor het skûtsje met de Waterpoort in het zeil, dan komt dat er geheid. Betrokkenheid is dan ook het sleutelwoord van de fondsleden.