De jaarlijkse sponsorbijeenkomst van het Dicky van der Werffonds vond dit jaar plaats op 5 april in Markt 23. Meer dan 70 mensen hadden zich aangemeld om het interessante programma bij te wonen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het een mooie avond. Voorzitter Peter de Jong gaf aan dat het Dicky van der Werffonds momenteel 53 sponsoren telt. Het afgelopen jaar zijn er zeven sponsoren bij gekomen, twee zijn er gestopt. Een mooie plus van vijf dus.

Daarna mocht Eelke Lok schipper Jappie Visser van de Sneker Pan aan de tand voelen. Er werd teruggekeken op het afgelopen jaar – het eerste seizoen van Jappie – en alvast vooruit gekeken naar komend seizoen. De doelstelling voor dit jaar is een plek bij de eerste zeven van het klassement. “We gaan voor een plek in het linkerrijtje”, zei Jappie.

Het programma bestond verder uit een leuk vraaggesprek tussen de broers Lume en Piet Paulusma, beiden deelnemers van het Dicky van der Werffonds. De Paulusma’s kregen regelmatig de lachers op hun hand met hun nuchtere kijk op zaken. Lume Paulusma: “We hebben allebei een druk leven, maar we proberen in ieder geval 1x per maand samen te eten. Dat is er dit jaar nog niet van gekomen”, zei de tweelingbroer van Piet gekscherend.

Al met al een zeer geslaagde avond in het prachtig gerenoveerde Markt 23 aan de Markstraat waarvoor eigenaar Eldad Lasker de complimenten in ontvangst mocht nemen.

De volgende bijeenkomst staat gepland op 31 juli, het Skûtsjesilen bij Terherne.